nyheter

nyheter

Vedkløyveren

     Med temperaturene som synker på den nordlige halvkule, er dette tiden på året da mange begynner å behandle ved for de kommende vintermånedene.For byens folk betyr det å hogge et tre i tømmerstokker, og deretter dele tømmerstokkene i noe lite nok til å passe i vedovnen din.Du kan gjøre alt med håndverktøy, men har du store nok tømmerstokker, er en vedkløyver en verdig investering.

Å krølle seg sammen ved siden av en knitrende peis kan være trøstende, men opplevelsen er ikke billig.Avhengig av hvor du bor, kan du betale flere hundre dollar for en ledning (4 x 4 x 8 fot) med kløyvet og krydret ved.Ikke rart at mange prøver å spare penger ved å hogge sin egen ved.
Å svinge en øks for å kløyve ved er flott trening og en fantastisk måte å blåse av.Men hvis du ikke er en muskulær Hollywood-karakter som trenger å gjøre litt følelsesmessig behandling, kan det bli ganske kjedelig.Å bygge en vedkløyver kan gjøre arbeidet mindre anstrengende.
Problemet er at den kjedelige, arbeidskrevende prosessen med å svinge en øks kan skade hender, skuldre, nakke og rygg.En vedkløyver er løsningen.Mens du fortsatt må felle treet og skjære det til tømmerstokker med en motorsag, tar en vedkløyver seg av det harde arbeidet med å lage mindre biter som passer perfekt inn i et brennkammer.

 

Hvordan kløyve ved med en vedkløyver
1. Utpek en sikker arbeidsplass.
2. Les brukermanualen.Hver drevet vedkløyver har litt forskjellige drifts- og sikkerhetsfunksjoner.Sørg for at du leser hele håndboken for å vite hvilken størrelse tømmerstokker kan deles - lengde og diameter - og hvordan du bruker maskinen trygt.De fleste krever tohåndsbetjening for å holde hendene fri fra fare mens du kløyver ved.
3.Hvis du blir sliten, stopp.

 


Innleggstid: 16. september 2022